
Dessert donuts met banaanijs
Recept:
Voor donuts:
2 cups amandelmeel
1 theelepel bakingsoda
5 eetlepels maple siroop ( of honing)
2 eieren
Voor het banaan ijs:
3 bananen ingevroren
100 ml kokosmelk
100 ml volle yoghurt
vloeibare stevia
evt wat sap van een halve limoen.
Hoe maak je het?
Vries de dag van te voren 3 bananen in kleine stukjes gesneden in. De dag van erna, pureer je met de staafmixer de bananen tot moes. Dan voeg je de kokosmelk toe en mix. Vervolgens de yoghurt en stevia toevoegen en mixen. Nu kan het in een bakje de vriezer in. Elke 20-30 minuten moet je het ijs even doorroeren. En het moet ongeveer 2-3 uur de vriezer in. Je krijgt een sorbetachtig ijs. Heerlijk puur!!
De donuts maak je als volgt:
Mix de eieren amandelmeel, maple siroop en baking soda tot een mooi beslag.
Doe nu een lepel beslag in het donut ijzer, heb je geen donut ijzer dan kun je er ook cupcakes van bakken.
Wanneer ze mooi bruin zijn, kun je er even met een saté prikker in prikken. Komt deze er droog uit dan is de donut of cupcake klaar.
Extraatje:
Je maakt het toetje extra feestelijk met frambozen, maak evt saus van gepureerde frambozen, met poeder suiker gemengd.
Eetsmakelijk!
