Soesjes schuitjes ( gezonde variant )

ingrediënten:

100 ml melk

100 ml water

100 gram roomboter

100 gram speltmeel

1 theelepel bakingsoda

1 theelepel anijszaad

4 eieren

 

Hoe maak je het?

  1.  Verwarm de oven voor op 210 °C. Breng in een sauspan of pan met dikke bodem het water, melk met de boterblokjes en een aan de kook.
  2. Voeg de speltmeel, anijszaad, bakingsoada, snufje zout in een keer toe als de boter gesmolten is. Blijf roeren met een houten lepel (klontjes bloem tegen wand van pan loswrijven) tot het deeg als bal van de bodem loslaat. Neem de pan van het vuur en laat het deeg iets afkoelen. Klop de eieren met een mixer of garde een voor een door het deeg.
  3. Bekleed de bakplaat met bakpapier, leg hier 10 dikken strepen deeg op, of schep er bolletjes op. Alles voor 20 minuten in de oven en klaar!

De soesjes zijn nu luchtig en licht van gewicht. In deze gezonde variant komen de soesjes niet altijd omhoog. Geeft niks van deze variant is al lekker zonder enige vulling.

Wil je toch iets van room erbij, dan maak je dat als volgt!

Room:

Kook 250 ml melk, doe een banaan in de blender en gooi de gekookte melk erbij. Pureer deze samen tot een gladde mousse, nu gaat alles terug de pan in en doe je er 1 theelepel honing bij en 2 ei dooiers. Goed roeren! Als laatste doe je er een eetlepel bloem door heen, mengen en dan snel in een andere kom doen en aflaten koelen!