Mandarijn yoghurt taart ( healthy )

Recept:

voor de bodem heb je nodig:

130 gram dadels

3 eetlepels kokosolie

60 gram walnoten

75 gram havermout

 

 

 

 

Hoe maak je de bodem:

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, dan heel fijn malen! Je krijgt een kruimelig, licht plakkerig geheel. Nu druk je deze kruimels in een taartvorm, die je bekleed hebt met keukenpapier. ( net als bij een kwarktaart) Zet nu de bodem in de koelkast, zodat deze stevig kan worden.

Voor de vulling heb je nodig:

400 gram kwark

350 ml yoghurt

8 gelatine blaadjes

250 gram mandarijnen ( 5 stuks ongeveer)

1 zakje vanille suiker of echte vanille

5 eetlepels honing of agave of andere zoetstof

2 Mandarijnen en 1 banaan voor de decoratie ( maar dat kan je met van alles doen)

Hoe maak je de vulling?

Stap 1: schil de mandarijntjes en doe alle partjes in een blender, mix dit tot een sapje.

Stap 2: leg de gelatine blaadjes in een bakje met koud water 5 minuten te weken

Stap 3: warm de mandarijn sap langzaam op, roer nu de uitgelekte gelatine blaadjes 1 voor 1 toe. Roer de gelatine blaadjes, door de warme mandarijn sap, tot ze goed opgelost zijn. Giet nu de sap uit het pannetje in een schaaltje om af te koelen.

Stap 4: meng de kwark, yoghurt, vanille en zoetstof in een schaal goed door elkaar. Schenk nu rustig de mandarijn sap er door en meng het geheel goed.

Stap 5: pak de bakvorm weer uit de koelkast en giet het yoghurt mengsel er langzaam in. Het mengsel is nog heel vloeibaar, maar het komt goed!

Zet de taart nu 3 uur in de koelkast, tot hij mooi opstijft.

Garneren:

Wil je mandarijn en banaan gebruiken? Maak er dan dunnen schijfjes, plakjes, partjes van. Leg deze even in het sap van een uitgeknepen limoen te weken. Zo voorkom je dat de banaan bruin gaat worden.

Een minuutje in de sap is voldoende en leg daarna alles naar wens op de taart.

Omdat dit een speciale taart voor de intocht was, heb ik er speculaas kruiden en amandel schaafsel overheen gedaan!

Fijne sinterklaas iedereen!