Courgette champignonsoep

recept:

2 geschilde courgettes

200 gram champignons ( liefst kastanje)

2 bouillonblokjes

1,5 liter water

1 ui

4 eetlepels kookroom

1 eetlepel mosterd

peper en zout

scheutje olijfolie

2 teentjes knoflook

 

Hoe maak je het?

Stap 1 Fruit een gesneden uitje, de gesneden champignons en de gesneden knoflook aan in wat olijfolie.

Stap 2 Voeg nu de stukjes courgette ( zonder schil) toe en fruit deze ook aan doe er wat peper en zout overeen.

Stap 3 Voeg nu 2 bouillonblokjes en 1,5 liter water toe. Laat het geheel 10 minuten koken.

Stap 4 De laatste stap, zet het vuur uit, voeg 1 eetlepel mosterd en 4 eetlepels kookroom toe. Blender nu alles in de blender tot een zeer fijne soep. Eventueel garneren met wat Marokkaanse kruiden, peterselie, losse champignons of takje tijm.

 

De grap is dat mijn kinderen niet gek zijn op courgette en champignons, maar de soep gaat er altijd in! Je weet niet wat je eet, want je ziet het niet. :-)