Pizza met tomaat pompoen saus

Recept voor 6 kleine pizza's

150 ml warm water

1/2 zakje gist

1 eetlepel honing

250 gram bloem

zout

peper

Italiaanse kruiden

2 eetlepels olijfolie

 

Hoe maak je het?

Pizzadeeg maken is eigenlijk heel simpel en als je het eenmaal gedaan hebt, wil je niet meer anders!

Meng de bloem, gist, honing, zou, peper en kruiden naar smaak in een beslagkom met deeghaak. schenk langzaam de olie erbij en daarna scheutje voor scheutje het warme water.

Wanneer het een mooi licht plakkerig deeg is, ( te nat dan wat bloem erbij, te droog dan wat warm water) haal je het deeg uit de kom en laat je de kinderen nog lekker even kneden.

Doe nu het deeg in de kom terug en dek het deeg af met een theedoek en zet het op een warme plek. Laat het deeg een 1/2 uur rijzen.

Nu is het deeg klaar en verdeel je het in zes stukken, beetje bloem op de werkbladen en maak er maar een mooie vorm van! Krul de randjes iets op en vul de bodem met saus, beleg daarna naar wens en als topping wat Italiaanse kaas.

Smullen maar!

De saus:

4 tomaten

200 gram pompoen

peper/zout

hoe maak je het?

Kook de tomaten en pompoen in voldoende water gaar. In de blender met een snufje zout en peper evt nog wat basilicum en mixen maar.

De saus is klaar en kan nu op de bodem worden gedaan.

 

De pizza moet ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden.