
Bananen platte-cake
Recept:
4 eieren ( splitsen) ( eieren op kamer temp. heeeel belangrijk!)
7 eetlepels honing
2 theelepels bakpoeder ( wijnsteenpoeder)
150 gram bloem
1 banaan ( in kleine stukjes gesneden)
Hoe maak je het?
Split het eiwit van het eigeel en klop ( mixer) het eiwit met de honing tot een luchtig mengsel. Voeg langzaam het eigeel toe aan het mengsel en roer het voorzichtig om.
Zeef nu de bloem boven het mengsel en schep ( voorzichtig) de bloem er langzaam door, tot dat je geen klontjes meer ziet.
Voeg als laatste nog de kleine stukjes banaan en 2 theelepels bakpoeder toe. Het mengsel is nu mooi goud geel en kun je in een (brownie) blik gieten. Hierdoor krijg je niet een hele hoge cake, maar mooie vierkante bites straks.
Doe de cake in een voorverwarmde oven. Op 155 graden gedurende 30 minuten, de laatste minuut even op grillstand voor een knapperige korst.
Haal de cake uit de oven en laat deze goed afkoelen. Smelt ( bv in de magnetron) nu de speciale smeltchocolade ( dus boven 72%) en bestrijk de cake er bovenop mee. Druk nu de amandelen, noten of andere topping in de nog gesmolten chocolade, snij de cake meteen in het bak blik in mooie vierkantjes. ( straks als de chocolade gestold is, dan is dat lastiger) Zet de cake met bakblik en al in de koelkast, tot de chocolade gestold is. En klaar is kees, voor mijn zoon die niet van chocolade houdt, heb ik gewoon een paar "kale" plakken gehouden en deze zijn weer lekker voor mee in de broodtrommel.

Basis gezonde herfst cupcakes
(7 stuks)
Recept:
10 dadels
100 gram gesmolten kokosolie
200 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
3 eetlepels melk
2 eetlepels agave siroop
Hoe maak je het?
Deze cupcakes zijn de basis voor allemaal varianten. Je doet alle ingrediënten in de blender, mixen maar en klaar!
je bakt de cup cakes op 175 graden en 25 minuten. De basis cupcake kun je uiteraard ook vullen met een bevroren vrucht of rozijnen, appel, chocolade, noten...noem maar op!
De topping:
Deze keer een cheese topping. Je stopt 2 manderijnen in de blender, helemaal fijn malen. Dan een stukje monchou erbij en mixen maar. De monchou nu even op laten stijven in de vriezer.
De cupcake in het mengsel van de monchou dopen en versieren naar wens.

Healthy brownie
Recept:
1 courgette
2 eieren
2 bananen
6 eetlepels cacao
100 gram rozijnen
100 gram boekweitmeel
1 eetlepel kokosolie
5 eetlepels agave siroop
100 gram noten
Hoe maak je het?
Meng alle ingrediënten in volgorde van de bovenstaande lijst, achter elkaar toe, in de keukenmachine. Voeg als laatste de noten toe. Begin met de courgette en eieren deze moeten heel fijn gehakt zijn en lekker luchtig! De smeuïge massa in een cakevorm gieten en 45 minuten bakken op 180 graden. Klaar!
Daarna eventueel serveren met kokos rasp en natuurlijk een bak heerlijke koffie of thee.

Winterse wortelcake
Recept:
1 banaan
6 eieren
10 dadels
50 gram meel (naar keuze)
Theelepel bakingsoda
80 gram noten
200 gram geraspte wortel
Hoe maak je het?
Alle ingrediënten in 1 schaal doen, mixen en klaar! 35 minuten in de oven bakken op 175 graden. Houden de kinderen van zoet, voeg dan wat agave siroop, oersuiker, stevia, ahornsiroop of honing toe. Maar het gezondste is natuurlijk geen suiker, dat is gewoon even wennen ;-)

Tintelende Herfstcake
Recept:
1 sap van een limoen
1 rasp van een limoen
200 gram cremefraiche
2 eetlepels kokosolie ( gesmolten)
5 eetlepels agave siroop
10 dadels
3 eieren
1 theelepel baking soda
200 gram boekweitmeel
2 appels in kleine stukjes
2 eetlepels lavendel framboos thee ( echte verse fijne thee, mag ook andere smaak zijn)
paar stukjes 72% chocolade voor de topping
Hoe maak je het?
Alles kan in dezelfde keukenblender ( inmiddels weten jullie dat ik van het gemak ben ), begin met alle natte delen onderin en de dadels.
Goed mixen tot de dadels klein zijn, dan de appel stukjes erbij en dan het meel en de thee.
Wanneer alles goed gemengd is, dan kun je dit in een ingevette bakvorm doen. Bovenop druk je over de lengte van de cake stukjes chocolade! 45 minuten in de oven op 175 graden en klaar is deze sensatie!
Tip: Prik even met een satéprikker in de cake of hij klaar is.

Zoete Kaki - kleffe cupcakes
Recept:
125 gram zachte boter
3 eieren
4 kaki vruchten, rijp
4 eetlepels rozijnen
100 gram havermout
100 gram amandelmeel
1 theelepel baking soda
1 theelepel speculaas kruiden
Hoe maak je het?
Stap 1: Klop de eieren en de boter, luchtig in de keukenmachine met de beslag mixer.
Stap 2: Doe de kaki vruchten in de ( hak,- ) keukenmachine en hak deze tot een fijn "prutje", voeg daarna alle andere ingrediënten toe, behalve de rozijnen.
Voeg nu de kaki mix toe aan de boter en eieren mix en als laatste te rozijnen toevoegen. Geheel even kort mengen met elkaar en klaar.
Bak de mix in cupcake vormpjes ongeveer 45-60 minuten op 175 graden gaar. Je kan ze eventueel garneren met kokos.
Deze cakejes zijn ideaal als toetje, lekker smeuïg en vol voedingsvezels en vitamine C
* is je beslag te droog, dan kun je altijd 1-2 eetlepels yoghurt toevoegen, dat is gewoon een kwestie van smaak !