
Roerbak spinazie met pasta en gevulde kip
recept: ( voor 1 persoon)
1 kipfiet
2 netjes mie
3 handjes versie spinazie
1 teentje knoflook
pijnboompitjes
gedroogde tomaatjes
klein uitje
30 gram geraspte kaas
20 gram ricotta
Hoe maak je het?
Verwarm de oven/airfryer voor op 200 graden.
Snij de kipfilet in per centimeter, snij de kipfilet dus niet helemaal door! Neem een koekenpan en verwarm hierin een scheutje olijfolie en voeg de 1 handje spinazie hieraan toe. Wok de spinazie totdat het slinkt en voeg dan de ricotta, ui en pijnboompitten toe en roer dit goed door de spinazie. Breng per insnede een schepje spinazie-ricotta mengels toe totdat alles gevuld is.
leg nu de kip in een ovenschaal en doe er geraspte kaas over heen. 20 minuten in de oven en de kip is klaar!
Bak nu De rest van de spinazie met knoflook en zongedroogd tomaatjes. Kook de mie en klaar is kees!
Doe de mie op het bord, daarop je spinazie uit de ban en daarop de kip uit de oven.
Eetsmakelijk!