
Wortel cake
Recept:
4 eieren
200 gram wortels ( zeer fijn gehakt, gesneden, keukenmachine)
4 theelepels ahorn siroop
mespunt zout
60 ml koolzaadolie ( ah)
130 gram amandel meel
160 gram Griekse yoghurt
Ronde springvorm
Stap 1: doe de eieren en zout in een ( vetvrije ) beslagkom en zet deze aan om te kloppen. Het doel is een luchtige massa, daarvoor moet je blijven kloppen. Je voegt nu langzaam de ahornsiroop ( of honing) toe. Je blijft nog steeds kloppen en ziet de schuimige massa luchtiger worden.
Stap 2: voeg nu langzaam de koolzaadolie toe en de wortelen, blijf kloppen.
Stap 3: je hebt nu een mooi luchtig beslag, deze gaat nu wat instorten door het toevoegen van de amandelmeel en yoghurt, maar dat geeft niks, het komt goed.
Stap 4: het beslag giet je nu in een ingevette ronde bakvorm, 35 minuten op 160 graden in de oven!
Extra optie:
wil je een beetje slecht doen en de taart extra lekker maken dat kan!
De kinderen van mij eten deze taart graag met een beetje jam er op.
Zelf ben ik van de chocolade variant:
Stap 1: 6 stukjes witte chocolade laten smelten
Stap 2: een eetlepel mascarpone toevoegen en goed door elkaar kloppen.
Stap 3: verdeel de massa over je cake en druk er studentenhaver in.
Het is echt smullen en voor de kerst kan je deze taart ook heel goed maken met lekkere verse vruchten er op!
Geniet!