De green burger

Soms heb je trek in hamburgers, gemiddeld hebben wij dat ook wel 2x per maand.

De kinderen geven meestal de voorkeur aan de schoenzool burgers langs de snelweg! Maar deze geheel zelfgemaakte burger van top tot teen, is echt lekker. En ja eenmaal hun "shrek" menu geserveerd, vallen ze aan.

Hoe maak je het?

De broodjes maak ik 's middags al. Die maak je als volgt: 400 gram spelt meel, 11 gram gist, snufje zout, 2 eieren, 30 gram gesmolten boter, 1 eetlepel honing, 1 theelepel kruiden naar wens en 250 ml melk

Doe alles in de keukenmachine met een deeghaak, kneed het geheel goed door. Ze daarna de kom, met een handoek erover op een warme plek. ( bij mij is dat nu op de verwarming ). Na een uur verwarm je de oven op 200 graden voor en verdeel je het deeg over 8 bollen. Tip: maak je handen met warm water nat, zo kan je het deeg heel makkelijk tot een bolletje draaien. Je kan er wat sesam zaadjes over strooien.

30 minuten in de oven en klaar!

 

Het burgertje maak ik van half om half gehakt, met kruiden. Even bakken, eitje en sla op de burger en eetsmakelijk!

 Soepje erbij  http://www.momshealthyfoodblog.com/recepten/avondeten/spinazie-courgette-soep