
Appelcake met choco snippers
Recept:
4 eieren
220 gram boter ( op kamer temp)
200 gram bloem
60 gram amandelpoeder
5 eetlepels maple siroop ( honing of agave)
2 theelepel bakpoeder
2 appels
90/100 gram smelt chocolade heel fijn gehakt.
Voor bovenop:
speculaaskruiden
amandel schaafsel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng in een beslag kom de eieren, bloem, amandelpoeder, bakpoeder, maple siroop en laat dit mengsel zachtjes draaien in de keukenmachine. Voeg nu steeds de zachte boter in kleine stukjes toe.
Als je een mooi glad mengsel heb, zet je de machine uit.
Schil de appels en snij deze in kleine stukjes, lepel deze langzaam door het mooie goudgele beslag.
Nu voeg je als laatste de fijn gehakte chocolade toe en lepel je deze er ook door heen.
Doe het beslag in een cakeblik ( brownieblik) dat bekleed is met bakpapier. Bestrooi het beslag nu met wat speculaaskruiden en amandelschaafsel. Zet de cake gedurende 35 minuten in de oven. Even prikken, en komt er geen nat beslag van je vork dan is hij gaar! Heb je nog geen krokant korstje, zet de cake dan 3 minuten onder de grill.