Kip uit de oven

Nodig: Ingrediënten: - 1 hele kip - 2 sinaasappels - 1 citroen - handje vol tijm - 2-3 takjes rozemarijn - roomboter ongezouten - zout en peper - honing

Hoe maak je het: Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de kip schoon met keukenpapier. Bestrooi de kip met zout en peper. Snijd de sinaasappels en citroen in parten. Verhit wat roomboter in een pannetje ongeveer 150 gr. Pers hier wat citroen en sinaasappel in uit en voeg een scheut honing toe. Hiermee kun je de kip tijdens het garen mee bedruipen. Vul de kip met de overige sinaasappelen en citroen. Doe er rozemarijn bij. Leg wat tijm op de kip. In de schaal leg je de rest van de sinaasappel en citroen samen met de tijm. Doe er al 2 el jus overheen alvorens de kip de oven in gaat. Dek hem eerst even af met aluminiumfolie. Zet hem zo in de oven voor 30 minuten. Na 30 minuten bedruip je de kip weer en zet je de kip zonder folie terug in de oven. Let op dat de buitenkant niet te hard gaat, misschien moet je de schaal ook eens gedraaid terug zetten in de oven, zo gaat niet 1 kant harder dan de ander. Na ongeveer anderhalf uur is de kip klaar, zorg dat je tussendoor goed blijft bedruipen, zo droogt de kip niet uit.

Hasselback Potatoes

Nodig: Ingrediënten: - 1 grote aardappel vastkokend per persoon - zeezout - cayennepeper - tijm - chili vlokken of andere smaakmaker - olijfolie

Hoe maak je het: Verwarm de over voor op 180 graden. Maak de aardappelen beetje schoon met keukenpapier. De aardappelen gaan met schil de magnetron in. Ik deed ze op 800 watt ongeveer 5 minuten. Ze moeten een beetje zachter en verhit uit de magnetron komen. Maak nu in elke aardappel snedes ver de gehele aardappel. Breng op smaak met kruiden, peper en zeezout. Besprenkel met olijfolie Ze kunnen nu voor 20-25 minuten de oven in.

Kinderkaasfondue en groentenkerstboom

Nodig: Ingrediënten: - 200 ml kippenbouillon - 300-400 gr geraspte jong belegen kaas - 50 ml appelsap (puur/flevosap) - 1-2 el maïzena - 50 ml magere melk En verder verschillende groenten om mee in de kaas te dippen. Zie foto van de groentenkerstboom.

Hoe maak je het: Begin met het aanmaken van de bouillon in een pannetje. Voeg hier als dit kookt de kaas in beetjes aan toe. Doe ook zo nu en dan wat melk en appelsap toevoegen. Steeds dus in kleine beetjes alles in de pan tot het op is en smelt tot een geheel. Op het laatst bind je het met de maïzena. Schep wat van de kaas in kleine kommetjes. In verband met de hitte van de kaas wel opletten dat je het niet te heet serveert!