Kwarktaart

Recept:

Voor de bodem:

2 eetlepels kokosolie gesmolten

1 zakje studentenhaver

5 eetlepels havermout

2 eetlepels honing

15 dadels

 

Voor de vulling:

1 zakje diepvries mango

1 bak optimel citroen kwark

250 gram magere naturel kwark

10 gelatine blaadjes

75 ml slagroom

 

Hoe maak je het?

Eerst maak je de bodem. Smelt de kokosolie en doe alle ingrediënten in de keukenmachine tot je een kleverig deeg krijgt. Deze verdeel je over een bakblik. Let op ik neem altijd een rond bakblik en bekleed deze met bakpapier.

Zet de bodem in de koelkast en laat de bodem weer opstijven.

Maak nu de vulling!

Stap 1. pureer de mango tot mousse en warm deze op in een pannetje, let op laag vuur. Die in de warme mousse de gelatine blaadjes oplossen. De blaadjes altijd eerst stuk voor stuk even weken in koud water!

Stap 2. doe de kwark, mango in een beslag kom en klop die goed op. Voeg de slagroom toe en klop het geheel ongeveer 3 minuten. Het mengsel is klaar, je kunt deze nu op de bodem gieten en voor ongeveer 2-3 uur laten opstijven.