Hoe maak je het?

Stap 1: verwarm de oven voor op 180 graden, vet een brownie blik in met boter.

Stap 2: klop de eieren en de honing samen tot een luchtig mengsel

Stap 3: doe de bietjes in de keukenmachine en pureer ze zo fijn mogelijk. evt sap van 1/2 limoen toevoegen.

Stap 4: als je eieren mengsel luchtig is doe je stap voor stap rustig de volgende ingrediënten er in laten zakken en mix je weer even kort na elke toevoeging. Bieten, meel, bakmeel en cacao toevoegen.

Stap 5: smelt nu de boter en giet de boter heel voorzichtig bij het kloppende ( de machine draait langzaam) mengsel.

Stap 5: het beslag is klaar, lepel nu met een spatel de noten en de bessen er door heen. Giet je beslag in het brownie blik en zet hem in het midden van de oven voor 40 minuten.

En genieten maar!

 

Bieten brownie

Recept:

250 gram roomboter

400 gram gekookte bietjes

200 gram blauwe bessen

6 eieren

4 eetlepels cacao

3 eetlepels honing

100 gram havermeel ( of ander meel)

100 gram zelfrijzend bakmiddel

100 gram studenten haver

 

Ps. wil je hem nou extra feestelijk maken?

Smelt wat 97% chocolade in een pan en drapeer de gesmolten chocolade over de brownie. Maak van de overgebleven gesmolten chocolade pinda rotsjes. Hoe? Lepel door de gesmolten chocolade wat studenten haver, zodat alle nootjes chocolade bevatten. Leg nu zilverfolie op een bord en doe daar kleine hoopjes noten/chocolade mix op. Nu even wegzetten op een koude plek en klaar!

 

Ik heb ze op de brownie geplakt met wat gesmolten chocolade, wat een feest!!! En je krijgt nog groente binnen ook!