Bieten cupcake ( 10 stuks)

Recept:

250 gram chioggiabiet ( rood met witte bietje, ongeveer 2 stuks)

4 eieren

60 gram kokosmeel

60 gram kokosolie

1/2 theelepel bakpoeder

80 ml ahornsiroop

variatietips:

2 eetlepels cacao

of

2 eetlepels notenmix ( ongezouten) ( studentenhaver)

 

Hoe maak je het?

Zoals jullie weten verstop ik graag groente in mijn baksels, ook deze groente zullen je kindjes niet terugvinden!

Stap 1 Kook de bietjes tot ze zacht zijn en pureer ze met 1 eetlepel kookvocht tot een fijne massa.

Stap 2 Terwijl de bietjes koken, kun je de eieren en ahornsiroop alvast kloppen gaan. Ik doe dit met een elektrische mixer, rustig lobbig kloppen. Voeg er ook de gesmolten kokosolie toe, daarna de kokosmeel en bakpoeder.

Stap 3 voeg nu de afgekoelde bietenmix toe aan je beslag en klaar!

Deze cupcakes moeten op 175 graden 20 minuten in de oven en op 180- graden 15 minuten in de airfryer.

* prik even of ze droog zijn.

 

Tip: ik bak meestal 5 " gewone " cupcakes, dus vul 5 vormpjes. Daarna mix ik noten en cacao poeder door het overgebleven beslag en bak nog 5 chocolade noten cupcakes.