Raw taart

Recept bodem:

100 gram dadels ( liefst verse zonder pit)

2 eetlepels amandelpoeder

100 gram gedroogde pruimen

75 gram cashewnoten

 

 

Recept 2e laag:

200 gram cashewnoten

sap van 1 limoen

2 eetlepels ahorn siroop ( te koop bij Deen)

75 gram gesmolten kokosolie

 

Recept top laag:

2 eetlepels ahorn siroop

1 eetlepel kokosolie

6 gelatine blaadjes

200 gram blauwe bessen

Frambozen ter decoratie

 

 

* keukenmachine

* bakpapier

* brownie blik

 

Hoe maak je het:

  1. Doe de ingrediënten in de keukenmachine en maal fijn. Dit giet je in de springvorm en druk dit goed aan; dit is je bodem. Dit kun je het beste doen tussen 2 lagen bakpapier. Dus vel bakpapier, dan mengsel, dan weer bak papier en glad maken.
  2. de ingrediënten in de keukenmachine. Giet er de kokosolie bij en zet aan. Doe dit mengsel in de springvorm; dit vormt de tweede laag van de taart.
  3. Doe daarna de bosbessen in de keukenmachine, tot je een prutje hebt. Leg de gelatine blaadjes in koud water en warm in een pannetje de lepel kokosolie en ahornsiroop zacht op. Voeg bij het warme mengsel het bessen prutje en daarna 1 voor 1 de gelatine blaadjes, die inmiddels zacht zijn geworden.
  4. Nu even uit het pannetje gieten, in een ander bakje en af laten koelen, voor 5 minuutjes.
  5. De toplaag giet je nu in de vorm en je drukt er verse frambozen in, mooi zodat je later vierkantjes kan snijden.
  6. De taart gaat nu de koelkast in, na ongeveer 3 uur kun je hem eten. Wat ook lekker is invriezen en 30 minuten voor consumptie een stukje er uit halen.

Geniet er van!