
Pepernotenballs 20 stuks
Recept:
20 dadels
2 eetlepels kokosolie
1 eetlepel kokosmeel
60 gram cashewnoten
60 gram walnoten
1 eetlepel honing
1 eetlepel speculaaskruiden
Hoe maak je het?
Stop alle ingrediënten in de keukenmachine en blender ( mix) deze helemaal fijn tot een kleverig kruimelig deeg.
Rol er nu 20 balletjes van en zet deze meteen in de koelkast.
Nu de topping:
Smelt chocolade en rol er 10 balletjes er voorzichtig door heen, leg deze balletje op een bord bekleed met keukenpapier.
Zet deze balletjes terug de koelkast in!
Pak nu de rest van de balletjes en rol deze door sesamzaad, speculaaskruiden of kokossnippers. Ik maak altijd een paar van het ene en paar van het andere. Ook deze terug de koelkast in!
De balletjes zijn het lekkerste als ze meteen uit de koelkast gegeten worden en je kunt ze ook prima invriezen, zodat je een voorraadje hebt.