Appel platte-cake

Recept:

200 gram zelfrijzend bakmeel

4 eieren

200 gram boter ( gesmolten)

2 zakjes vanille

1 theelepel koekkruiden ( of speculaas kruiden)

1 theelepel kaneel

1 appel

1 scheutje melk

6 eetlepels honing

Kaneelsuiker ( als je toch een klein beetje ongezond wil doen)

Hoe maak je dit?

Meng alle ingrediënten, behalve de appel goed door elkaar. Tot het een mooi egaal beslag is. Strooi het mengsel in bakblik en druk de stukjes appel er in. Even wat kaneel erover strooien en dan op 175 graden een half uurtje in de oven! De laatste 2 minuten even onder de grill, dan krijg je een krokant korstje. Wanneer je een zoet liefhebber bent kun je bij het serveren wat kaneel suiker over de cake strooien.

 

 

mueslirepen

Recept:

1 banaan

10 dadels

150 gram havermout

75 gram ongezouten noten

2 eetlepels kokosolie ( gesmolten)

60 gram honing ( in de kokosolie vermengen)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden. Doe in de keukenmachine alle droge ingrediënten en mix dit fijn. Smelt ondertussen de olie en de honing samen, voeg deze toe aan het droge beslag. Even mixen en klaar! Giet het geheel in een brownie bakblik, zodat je ongeveer een hoogte krijgt van 1 cm. Het geheel in de oven zetten en 30 minuten afbakken, tot de koek mooi lichtbruin is. Ondertussen smelt je wat chocolade, hiervoor kun je het beste 72% chocolade gebruiken. Haal het bakblik uit de oven en giet de chocolade er overheen. Dat kan in zijn geheel, of net als wat ik heb gedaan in strepen. ( dmv een lepel) Snij de repen als ze nog warm zijn en laat ze vervolgens goed afkoelen. Eetsmakelijk, je hebt voor een week voorraad van deze snack.

 

Vullende Mango-muffins

deze scones achtige muffin is extra lekker als je hem open snijd en dan jam er tussen doet! Een heerlijk 10.00 uurtje ?

Recept:

200 gram speltbloem

2 eieren

1 mango

2 eetlepels melk

4/5 eetlepels agave, honing of kokosbloesemsiroop

1 eetlepel kokosolie

EVT voor de topping

1 stukje roomkaas

2 scheutjes limonade naar smaak ( zonder suiker) in deze heb ik appelsiroop gebruikt

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten voor de muffins in een blender, en meng deze zeer fijn tot een smeuig beslag! Vul de muffin vormpjes tot de rand toe vol met het beslag.

Verwarm de oven op 180 graden en bak de muffins een 30 minuten gaar, even er in prikken om te kijken of ze klaar zijn.

Voor de topping meng je de monchou met de limonade en schep je deze op de muffins, bevroren mango er op en klaar!

 

 

Ontbijtkoek met pindakaas

Recept:

100 gram speltbloem

70 gram kokosmeel

2 eieren

1 banaan

2 theelepels wijnsteen bakpoeder

4 eetlepels agave siroop of andere zoetmaker ( of dadels)

200 ml melk

2 eetlepels rozijnen

1 eetlepel kokosolie

Hoe maak je het?

mix alles doorelkaar en verwarm de oven voor op 175 graden.

Bak de ontbijtkoek 45 minuten gaar en laat deze goed afkoelen, ontbijtkoek wordt met de dagen lekkerder.

Omdat dit een suikervrije en vetarme variant is, ervaren de meeste kinderen deze droger. Daarom een tip! smeer lekker er wat roomboter op of echte pindakaas, het is een zeer voedzaam tussendoortje!

Uiteraard kun je hem smeuïger maken door een banaan toe te voegen, let wel op de koolhydraten en suikers hier van.