
Tomatensoep met sterren
Recept:
750 gr tomaten - 2 groentenbouillonblokjes - 2 sjalotjes - 1 teen knoflook - zout en peper - basilicum fijngesneden - olijfolie
Hoe maak je het:
Snipper de sjalotten en teen knoflook. Zet een soeppan op het vuur en verhit hierin wat olijfolie. Fruit de sjalotten en knoflook aan. Snijd ondertussen de tomaten in parten, blokjes. Neem 500-600 ml heet water en voeg dit toe met de bouillonblokjes aan de pan. Doe er nu ook de tomaten bij. Laat dit als het aan de kook is op laag vuur door sudderen. Na 20 minuten is de tomaat helemaal zacht. Ga nu met de staafmixer in de pan en mix het tot een gladde soep. Doe er nu naar smaak basilicum, zout en peper bij. Je kun er nog wat room aan toe voegen.
De bladerdeeg sterren:
Druk uit een velletje bladerdeeg 2 sterren, bestrijk beide sterren met wat ei. Nu plak je de sterren op elkaar, druk alleen de zijkanten aan. Bestrooi nu de sterren met wat zeezout en kaas, de oven in en klaar!!